Fynd!

 

 


Idag ska jag åka till min kusin och fira nyår  så det kommer nog inte bli något bloggande men jag vill i alla fall önska alla läsare ett gott nytt år.

Ledsen att jag tjatar

Hej jag är så ledsen att jag tjatar om snö hela tiden men det är bara det att jag har inte sett så mycket snö här nere på jätte länge haha. Okej nog om det. Jag sov över hos J igår, alltid lika trevligt. Vi såg på "Släkten är värst" haha jag hade glömt att den var så kul haha. I morse skulle vi färga J´s hår blont. Så det var bara att halka ner till ICA, mad betoning på halka, och sedan tillbaka, det var uppförsbacke då haha. När hon hade färgat det var det fortfarande lika röd/brunt. Det roliga var att vi hade köpt en blekning dagen innan och det blev bara lite ljusare. Snacka om att hon hade bra kvalité på den röd/bruna färgen haha.
Hugs








Bilder på mellandags fynd kommer imorgon. 

Mellandagsrea

Hej alla läsare!
Idag har jag fyndat lite. Mina fynd hittade jag på JC och Indiska, de affärerna jag handlar minst i haha. Det var totalsmockat med folk på nordstan så jag och J fick tränga oss fram Vi fick några armdågar i ansiktet men vad gör man inte för shopping haha.
 Ska snart sticka iväg till J och ha lite måndagsmys, man har ju lov.
Hugs

Ny färg

Hej alla!

Idag har jag fått ny hårfärg. Det blev lite rödare än jag tänkte mig men det blev ändå rätt bra.


Före



Efter.

Imorgon får jag se vad mellandagsrean ha att erbjuda haha.
Hugs

 


Reklampaus bloggning

Jag håller på att titta på filmen Förtrollad så jag bloggar nu när det är reklam. Idag har jag fått lite försmak på vad som finns på mellandagsrean. Det är nog en av de bästa reorna, eller vad tycker ni? Den kommer så perfekt också, precis efter jul, så man kan shoppa för pengarna man fick i julklapp. Eller det är i alla fall så jag spenderar dem haha.
Jag måste få med mina kompisar in till stan någon dag så vi kan shoppaloss haha.
Idag har jag vait på Ikea och letat lite förvaringslådor, mitt rum behöver verkligen mer utrymme för förvaring. Jag tror att jag ska ta en städningsturné denna veckan så jag blir av med allt skräp som finns här.
Hugs

Julklappar

Hoppas att alla hade en trevlig jul igår. Jag fick i alla fall många trevliga julklappar och jag tänkte lägga upp lite bilder på dem.
Hugs



Dagens outfit, som för övrigt är en julklapp.






Klocka! Jag tycker att den är riktigt snygg. Jag fick den av min morbror som har varit i Rom.



Skiva. Jordin Sparks



Presentkort på Kicks. Får se vad jag kan hitta där haha.


Sedan fick jag en helmassa grejer till...

 


Efter paketen

God Jul alla läsare! Ni kanske har märkt mitt lilla jultema på bloggen haha, lite sent men bättre sent än aldrig, right? Nu har vi ätit julmat annat gott mumsigt! Såklart har vi öppnat paketen. Är inte det det bästa(?) i alla åldrar haha. Jag har fått några riktigt fina presenter som jag ska lägga upp här på bloggen någon dag.
Jul kramar


GOD JUL

Hej alla läsare och god jul.
 Jag har precis satt upp belysningen i granen och det var en erfarenhet jag kunnat leva utan. Mamma har gjort det så länge som vi har haft granen (ca13 år, det är en plastgran) så hon var rätt trött på det och pappa har nog aldrig försökt haha. Det tog ungefär en timme bara med belysningen så jag är helt slut men det känns som om det var värt det.
Hugs



GOD JUL ALLA LÄSARE!


Mer snö

Tänk nu är det bara 2 dagar kvar till julafton, egentligen är det bara 1 dag och typ 6 timmar kvar. Men om man ska räkna till afton, när börjar aftonen. Håll tyst hjärna!!!! haha. Det är jul snart helt enkelt. Det ska bli så kul och mysigt att bara vara hemma och ta det lugnt. På tal om jul, jag har inte gjort någon ischoklad det blir väl planen imorgon. Har ni gjort något julgodis?
Hugs



 Min outfit.





Snö bilder



 


Kusin

Hej alla
Jag hade min kusin här i fredags och i lördags så det blev inget inlägg då. Vi ses ganska sällan eftersom hon bor i Stockholm och jag i Götet.
Hugs
 

Bild jag tog idag. Fler ville inte datan ladda upp.

 

Kalla fötter...

Hej alla som läser.
 Jag som tyckte att det var kallt när det ver -2 grader ute, idag var det -10 som minst. Det värsta var att det blåste också så mina kinder frös till is haha. Klassen skulle åka skridskor och då frös mina fötter till is. Så kortfattat har det varit en väldigt kall dag. 
 Tillbaka i skolan skulle vi städa klassrummet, min uppgift var att sudda ut blyertssträck på väggarna. Det var rätt segt. Det possetiva var att vi slutade ett.

 Imorgon åker Willam (utbytesstudenten) hem, så han kommer inte på julavslutningen. Jag trodde inte att jag skulle sakna honom så mycket. Vår klass är lite som en familj, så alla är ju medlemmar och det är jätte tråkigt när någon försvinner. Har vi tur kommer han tillbaka till vårterminen. Hoppas.
Hugs

Oh say can you see...

Hej alla!
Idag hade vi en liten pysseldag på skolan. För min del blev det julkort. Sedan var det tipspromenad, det gick väl inte så bra men det roliga var att man kunde glida på isen nästan hela vägen runt haha. Efter den halkiga tipspromenaden samlades alla i musiksalen och vi sjöng några jullåtar och sa hej då till den amerikanska utbytesstudenten vi har haft, det känns lite tråkigt att han ska åka faktiskt, han fick en sverige-tröja undra vad hans kompisar i USA säger om det haha.
Hugs



Lussekväll

Kära läsare: Heej
Jag är precis hemkommen från klassens föräldrakväll. Lika mysigt som varje år såklart haha.
 Vi hade ett luciatåg och vi hade bytt roller så killarna var tärnor och lucia och vi tjejer var stjärngossar och tomtar haha. Vi såg jätte gulliga ut haha. Det var väldigt kul att alla var med (jag trodde att vissa av killarna skulle överge oss, så fördomsfull är jag). Vi sjöng bl.a. Last Christmas, Feliz navidad och I feel it in my fingers (love actually versionen). 
 
Vi hade en tipspromenad med nio frågor och en utslagsfråga. Gissa vem som vann? Min pappa haha, jag trodde nästan att det inte var sant. Det som var ännu roligare var att det vars brorsa som kom tvåa, och såklart är det jag och J som ska ropa upp vem som vann och kom tvåa haha. Ni kan tänka er hur det lät.
Hugs

-2 grader

Brrr idag ver det ganska kallt men det var också lite snö på marken. Hoppas att det blir mer sånt haha. Jag tycker att det ändå är rätt mysigt när det är kallt, speciellt när man hittar raggsockor. Finns det något mysigare? Tja man kan ju be katten lägga sig på fötterna, men det är sällan hon ligger kvar haha.
Hugs



 Sockar



katt


Glassincidenten

Jag och mamma har precis varit nere i centrum och postat julkorten. Sedan gick vi till ICA och handlade lite, jag fick en glass =D för 10 kr. Det är få saker man får för tio kr.
 När vi var på väg hem så mötte vi tre killar från min klass och där går jag med en isglass när det är 1° varmt haha. Jag kände mig lite sådär lagom dum haha. Men glassen var god iallafall.
Hugs




Förrädar glassen haha



Har ni ätit någon Lussekatt?



Glögg...


Skrivkramp

Jag har påbörjat julkortskrivandet men nu årkar jag inte längre haha. Det är så mysigt att skriva julkort och ännu mysigare att få, jag hoppas verkligen att jag inte får 20 God Jul mejl. Det är inte samma sak då, i alla fall inte för mig.

 Julshopping blev det idag också. Jag och mamma fixade fyra olika julklappar plus lite till mig (som jag inte vet något om haha) så det blev fruktansvärt tungt. Dessutom hade vi parkerat på mammas jobb, för det är så dyrt att parkera på nordstan, så det blev en liten extra promenad. Men på plussidan så började det snöa när vi gick, eller det var på plussidan för mig mamma var inte lika optimistisk haha.
Hugs



Ice Age 3

Vad skönt, äntligen fredag. Är det bara jag eller går veckorna långsammare och långsammare nu när det närmar sig jul. Jag och mina kompisar firade med att se Ice Age 3. Haha oj vad vi skrattade.
 I morse var vi i kyrkan och kollade på ett Luciatåg, och jag blev lite besviken för det var ingen som kunde sjunga. När jag gick i sexan kunde nästan alla niorna (det är niorna som gör Luciatåget) sjunga men i år lät det riktigt dåligt. Vi fick lussegröt i skolan, alltså risgrynsgröt med konsistens av klister och likadan smak, det var inge vidare. Men annars har dagen varit kanon. Jag har VG i engelska haha hurra.
Hugs 



Slemmigt värre

Hej hej.
Idag dissikerade vi hjärta och lunga. Eller det var vår No lärare som gjorde det. Det var jätte kul, särskillt lungan. Vi hade en slang och en kille i min klass fick "blåsa" upp lungan, det var riktigt coolt haha. Hjärtat ver ganska kul när man fick se alla klaffar och sånt men lungan var ändå roligare. Här sitter jag och låter som en lönnmördare haha. Det är alltid så närklassen ska dissikera att innan lektionen nästan hyperväntilerar jag och sen när man väl dissikerar så är det jätte kul och jag tycker att det är jätte spännande.
 Imorgon är det äntligen fredag och jag tror att dagen kommer gå ganska snabbt, eller så är det bara önsketänkande haha.
Hugs




Stressfaktor: 0%

Hurra vårt matte prov är uppskjutet. Hela  klassen ska till kyrkan på fredag på morgonen. Då skulle vi egentligen haft det sista matte provet men nu blir det på måndag i stället. Det är verkligen skönt att ha lite extra tid till plugg haha. Det är riktigt bra att detta matte provet inte räknas med i betygen för den här terminen, mindre press liksom haha. Betygen sätts ju idag och man märkte ju att hela klassen var lite smörig haha. Men ja, ja vad gör man inte för ett MVG.
Hugs




 Julens snyggaste klänning?

 
Själv tycker jag inte det. Visst den är jätte söt, men det känns som om jag har sett den förut.


091208

Jag är verkligen trött och det är bara tisdag (bad) men vad gör man?
-Sover... -.-
 
 Nåja jag är iallafall ganska stolt över mig. Jag lyckades göra en hyfsad ostsås på första försöket haha, jag är proppmätt. Jag kanske blir nästa Godon Ramsey haha, fast han är så skrikig. Det känns som om han aldrig blir nöjd. Nej jag hittar nog på något annat.
Hugs  


Kakbak

Haha idag gick jag hem med en väldigt tom skolväska. Det var väldigt  skönt tills jag kom hem och bara frågade.
-Vad ska jag göra nu?
Svar: Jag satte mig och virkade haha.
Hugs

Jag bakade i lördags.

Recept på mjuk pepparkaka


 

·         200g smör

·         4 dl strösocker

·         4 ägg

·         3 dl gräddfil

·         1 påse pepparkakskrydda (15g)

·         2 tsk bikarbonat

·         6 dl vetemjöl

 

Glasyr

 

·         200g Philadelphia cream cheese

·         75 g rumsvarmt smör

·         3 dl florsocker

·         2 tsk vaniljsocker

·         1 dl färska/frysta lingon  


1.       Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt med en elvisp. Vispa ner äggen ett i taget.  Tillsätt gräddfilen.

2.       Blanda kryddor, bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt blandningen i och rör till en jämn smet.

3.       Häll smeten i en ugnslång panna klädd med bakplåtspapper. Grädda på andra falsen nedifrån i ca 30 min

4.       Rör under tiden ihop ingredienserna till glasyren. Bred över den kalla kakan. Ställ i kylskåp. Skär i rutor och strö över lingon.

Rutorna håller sig jätte bra i frysen.  


Julpyssel

Folket, hej!
Jag har testat min kreativa sida idag. Det blev lite julkort och jag har lite papper kvar så att det räcker till nästa helg också haha.
 Oj oj oj vad helgen har gått fort, men alla vet ju att tiden går fort när man har roligt. Jag fattar inte att jag har hunnit med så mycket. De senaste helgerna har bara varit läxor och massa plugg. Men jag är klar haha, så jag lovade mig själv en "ledig" helg. 
Hugs

Bilder från mitt pysslande. 




 Jag köpte en pyssellåda från panduro.




Bilder säger mer än tusen ord

Jag har gjort så mycket idag och tagit massa bilder så det blir mer bilder än inlägg ;p
Hugs



 Jag, mamma, mammas kompis, mammas kompis dotter var på jul på liseberg



 Jag såg en get =D



Den största bulle jag sett.



Detta åkte jag och mamma, vi skrattade som galningar



Ren



Har käkat Churro

Jag och mamma vann en ost



Jag vann ett gosedjur



Det var lite grått men ändå mysigt


Fredags outfit

 Tjaa alla!
Jag kommer äntligen få en lugn helg. Jag ligger tillräckligt bra till med alla arbeten i skolan.(ego time) Det ska bli så skönt. Jag måste verkligen försöka njuta lite haha. Jag är så glad idag =D För jag lyckades riktigt bra med ett prov =D haha.
 
Problemet med att ha en helt lugn helg är att jag inte vet vad jag ska göra haha. Jag tror att det kan bli lite film, pyssel (som jag nästan aldrig hinner), kanske tjata lite med min kusin i telefon, har jag tur blir det lite shopping också haha. Det blir nog inga problem med att komma på något att göra haha.
Hugs



 


Städigt värre

 Hola chicas och chicos
Haha jag tycker det är hur kul som helst att blanda in lite spanska, inte för att jag är spansk själv men det är ju kul att kunna många språk.

 Jag har lämnat in 3 uppgifter idag och nu har jag bara en kvar sedan är jag fri, om vi inte får några överraskningar t.ex. oförberett prov (igen). Det är så härligt att det snart är jullov. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra men jag är säker på att det blir en eller fler tvångsövernattningar hos J. haha men det är ju alltid lika trevligt.

 Torsdag=städning desvärre. Men det är skönt när det är klart. Jag måste väl gå och hjälpa pappa nu.
Hugs

  


Kyligt

Haha hej alla.
Idag har det varit eller det är fortfarande frost ute, och det är ingen mesig frost heller. Jag hoppas verkligen att det kommer snö snart.
 Men med frost kommer ju kyla och jag höll på att frysa rumpan av mig på väg till skolan men det kän som om det var värt det haha.

 Jag och en kompis tog lite bilder på allt frost. Bilderna blev inte så bra eftersom jag tog med min mobilkamera men om det är frost kvar i helgen tar jag min systemkamera och plåtar lite =D








1:a december =D

Nu är det bara 23 dagar kvar till julafton kan knappt vänta haha.
Det har varit en smått irriterande dag eller i alla fall eftermiddag. Jag vill bara kasta en förbannelse över alla nya datorer. Jag har Word 2007 hemma och våra datorer i skolan har Word 2003. Om man då ska sätta i ett USB- minne i en ny skoldator så ill den inte starta Word. Så då måste man installera något paket som gör att det går att få igång Word och såklart funkar inte det! Så jag satt i säkert en halvtimme och förolämpade datorn. Sedan ville äntligen vår svenska lärare dyka upp så jag fick en "gammal" dator av henne (Hurra xD). Så äntligen hade jag fått igång datorn och börjat skriva. Jaha nu var det bara en timme kvar på lektionen, den var 2 ½ timme lång så en och 1 ½ timme gick åt att skrika åt datorn haha. Som tur var hann jag med det jag skulle.
Hugs

RSS 2.0